Het heeft even geduurd voordat ik wist wie ik in persoon ben.
Het enige wat ik mijn hele leven weet is dat ik anders ben dan mijn zussen en ik wilde maar wat graag “erbij horen”. Vooral niet “anders” willen zijn dan de rest, dus ik ging me gedragen als de rest. Verwachtingen die aan mij gesteld werden, proberen hieraan te voldoen.
Natuurlijk lukte dit niet, omdat deze verwachtingen niet bij mij passen. 

Een paar jaar geleden is er bij allebei mijn dochters vastgesteld dat ze hoogsensitief zijn. Pas daarna begon ik bij mezelf veel hiervan te herkennen, wat er voor heeft gezorgd dat ik nu mezelf beter ken.
Ik heb geleerd dat ik mezelf niet met anderen hoef te vergelijken en dat ik mijn eigen timeline mag volgen.

Eventorganniseren-eventondersteuner-MarlouVisser-MarilouEventSupport-samenwerken

De zoektocht naar mezelf

Mijn ontdekkingsreis begint op Curaçao waar ik mijn 1e 6 jaar heb gewoond. Vlak voor mijn verjaardag verhuizen we naar Nederland.
Men zegt wel eens dat in je geboorteplaats/-land je roots liggen. Ikzelf herinner me niet veel van mijn eerste 6 jaar, maar wanneer ik terug ben op het eiland voel ik me hier thuis.
Hier komt mijn bedrijfsnaam vandaan. Marilou is mijn Antilliaanse naam en voel ik me sterk mee verbonden.

Op school ben ik niet de perfecte leerling. Ik raak snel afgeleid en vind het moeilijk om bij de les te blijven.
Ik volg de mbo vervolgopleiding koken/serveren. Ik start deze opleiding omdat ik graag kok wil worden. Eenmaal werkend in het schoolrestaurant merk ik dat het op gemak stellen van onze gasten en hen een fijn verblijf verzorgen, mij makkelijk afgaat en ik dit eigenlijk ook leuker vind dan koken.
Ik rond de opleiding na 4 jaar af.

In november 1993 krijg ik de kans om au-pair te zijn voor een Amerikaans gezin op Long Island, New York.
Ik vind het ontzettend spannend om dit aanbod aan te nemen, maar ik heb de sprong gewaagd om helemaal alleen naar een vreemd land te gaan waar ik niemand ken. Uiteindelijk word dit het jaar van mijn leven waar alles mogelijk is en ik me volledig mezelf durf te zijn.

Terug in Nederland werk ik vooral in de bedrijfscatering, waar je als bedrijf ingehuurd wordt om bij corporate bedrijven voor de verstrekking van de lunches in het bedrijfsrestaurant te verzorgen. Contacten onderhouden gaat als vanzelf. Maak ik met iedereen een praatje en toon ik interesse naar ieder persoon van dat bedrijf, van directeur naar de medewerker op de vloer.
Na de geboorte van onze jongste dochter (2006) voel ik me hier niet meer op mijn plek, te veel collega’s waar ik rekening mee moet houden en dien ik mijn ontslag in zonder enig back-upplan.

Wat ik wel wil doen blijkt voor mezelf een zoektocht. Ik heb verschillende bedrijven opgestart en uitgeprobeerd waarvan ik dacht dat hier mijn talent zou kunnen schitteren.
De afgelopen jaren heb ik gebruikt om uit te vogelen waar ikzelf blij van word.

Hoogsensitiviteit omzetten naar talenten

In deze jaren heb ik ontdekt wat mijn sterkste kanten zijn waarmee ik mijn hoogsensitieve talenten het beste voor kan inzetten.

Ik ben een enorme doorzetter en vind altijd een weg om naar ieders droom te werken. Zo heb ik zelf een grootse droom die ik met alle plezier in leven houd en heb het vertrouwen dat ik deze, wanneer de tijd daar is, ga vervullen.

Zelf vind ik het spannend om een nieuwe weg in te gaan, maar wanneer ik de mogelijkheden hiervan inzie ga ik hier voor de volle 100% er tegenaan.

Ik ben creatief en denk graag buiten de gegeven lijnen waar zo veel kansen zijn waar je zelf niet snel aan denkt. Ik denk daarom ook liever in mogelijkheden om een doel te bereiken.

Ik voel ook heel snel de energie bij anderen, en kan hierdoor snel tot actie komen om deze energie aangenaam te houden of te verbeteren.

Hoe fijn ik het vind om alleen te zijn, word ik ook enthousiast van samenwerkingen. Samen naar een oplossing werken, brengt je naar zulke mooie inzichten.

Ik straal vertrouwen uit, waardoor men makkelijk met mij in contact wil zijn om hun verhaal te delen of even te kunnen sparren wanneer men ergens op vast loopt.

Hulp vragen vond ik het meest moeilijke wat er is. Liever bleef ik zelf tot het oneindige puzzelen hoe dingen anders kunnen, tot frustraties toe. Ik heb ondertussen geleerd om om hulp vragen geen teken van zwakte is, maar dat dit juist krachtig is. Samen werken naar oplossingen die ik zelf niet eens kon verzinnen. Ik heb gemerkt dat het op deze manier zo veel sneller gaat en zo veel leuker is. Je hoeft niets alleen te doen, wanneer je hiervoor openstaat.

Mijn talenten in praktijk

In de afgelopen jaren is mijn zelfvertrouwen zo gegroeid dat ik met deze talenten mij onderscheid als eventmanager. Ik maak hierbij dankbaar gebruik van mijn gaven.
Ik durf nu, met volle zelfvertrouwen te zeggen, dat ik de vakvrouw ben geworden die ik altijd heb willen zijn. Vanuit mijn passie voor mijn vak transformeer ik de wensen van mijn klanten in een WAUW-factor. Het is hierin mijn kracht om de juiste mix van zakelijk perfectie en persoonlijk balans te vinden.

Het belangrijkste vind ik dat we gaan samen werken naar jouw event waar jij zelfverzekerd je podium neemt en met focus aandacht hebt voor jouw klanten, zonder te veel af te dwalen van jouw programma.
Jij bent altijd in de lead! Het is immers jouw event waar naar we werken.

Mijn doel met Marilou Event Support is om mensen samen te brengen – dichter bij elkaar.
En dat is een genot om aan te mogen werken.

eventorgainseren-coach-klantcontact-MarilouEventSupport-eventhost

“Je kunt alles bereiken wat je wilt, met de juiste inzet”

Een paar weetjes over mij

Het geen waar ik het meest trots op ben en mijn meest genietmomenten uitgelicht:

Ik ben trots op dat ik doe wat ik het liefste doe en ik heb van mijn werkelijke passie mijn werk gemaakt.

Ik ben trots op de vakvrouw die ik geworden ben.
Ik vind het heerlijk om de wensen van mijn klanten te vertalen in een WAUW-effect.

Ik ben er trots op dat ik nooit op heb gegeven en altijd een weg heb gevonden om met mijn passie bezig te blijven en blijf geloven in mijn grootse dromen.

Ik hou van dansen. Allerlei verschillende stijlen, maar het meest dans ik toch wel de salsa, merengue en bachata.

Een heerlijke wandeling door de natuur. Het fluiten van de vogels en het waaien van de wind door de bomen. Een goede strandwandeling sla ik zeker ook niet over om daarna te liggen dagdromen in de duinen.

Met het gezin, de vakanties door Europa. De rit naar onze bestemming waar we onderweg ruim de tijd nemen om te pauzeren op bijzonder mooie plekjes langs de weg.

Ik hou van heerlijk mezelf te zijn in al mijn weirdnesses en in serieuze gesprekken met een ieder.

eventhost-MarlouVisser-eventondersteuning-MarilouEventSupport-eventsupport

Ik kijk er naar uit jou te ontmoeten en bespreken hoe jij je event voor je ziet en op welke manier ik jou mag helpen.

Tijdens een vrijblijvend Vraag & Antwoord sessie leren we elkaar beter kennen en ontvang je antwoord op de prangende vragen die je nu misschien al hebt.

Klik op de knop om een gratis videogesprek in te plannen.

Geniet van je dag !

Groetjes,
Marlou

Scroll naar boven